ponedeljek, 5. marec 2012

Kivi s solnim cvetom in kakavom

Preprosta kivijeva sladica je prava vitaminska bomba in zakladnica življenjsko pomembnih mineralov. Kivi vsebuje kar enkrat več vitamina C kot pomaranča in že en sam sadež pokrije našo dnevno potrebo našega telesa po omenjenem vitaminu. Kivi vsebuje tudi ogromno kalija in magnezija, ki v kombinaciji z vitaminom C blagodejno vpliva na delovanje srčne mišice.

Kivi – naravni antibiotik

Kivi je mnogokrat poimenovan tudi naravni antibiotik, saj pomaga preprečevati veliko bolezni. Med drugim vsebuje snovi, ki pomagajo redčiti kri, zato je odlična preventiva pred nastankom krvnih strdkov ter pomoč pri zniževanju holesterola. V tradicionalni kitajski medicini so ga uporabljali tudi za pospeševanje celjenja ran.

Kivi dobi v kombinaciji s solnim cvetom prefinjeno aromo, medtem ko zdrobljena kakavova zrna pričarajo eksotično grenkobo in sladkobo v enem.


Recept: Kivi s solnim cvetom in kakavom


Sestavine:
  • 3 sladki kiviji
  • ščepec solnega cveta
  • prgišče kakavovih zrn
Priprava:

Kivije pretlačimo z vilico (blendanje močno odsvetujem, saj imajo sesekljane koščice kivija izredno močen, pekoč okus). Pretlačenim kivijem dodamo ščepec solnega cveta in dobro premešamo. Na koncu posujemo s prgiščem kakavovih zrn.

Ni komentarjev:

Objavite komentar