Kivi – naravni antibiotik
Kivi je mnogokrat poimenovan tudi naravni antibiotik, saj pomaga preprečevati veliko bolezni. Med drugim vsebuje snovi, ki pomagajo redčiti kri, zato je odlična preventiva pred nastankom krvnih strdkov ter pomoč pri zniževanju holesterola. V tradicionalni kitajski medicini so ga uporabljali tudi za pospeševanje celjenja ran.
Kivi dobi v kombinaciji s solnim cvetom prefinjeno aromo, medtem ko zdrobljena kakavova zrna pričarajo eksotično grenkobo in sladkobo v enem.
Recept: Kivi s solnim cvetom in kakavom
Sestavine:
- 3 sladki kiviji
- ščepec solnega cveta
- prgišče kakavovih zrn
Kivije pretlačimo z vilico (blendanje močno odsvetujem, saj imajo sesekljane koščice kivija izredno močen, pekoč okus). Pretlačenim kivijem dodamo ščepec solnega cveta in dobro premešamo. Na koncu posujemo s prgiščem kakavovih zrn.
Ni komentarjev:
Objavite komentar